2020. ápr 25.

Al Pacino 5+1 kiváló alakítása

írta: Benny Bug
Al Pacino 5+1 kiváló alakítása

Boldog születésnapot!

 

Nagy-nagy szeretettel üdvözlöm az összes erre tévedt olvasót! Minden idők egyik legnagyobb színésze, Al Pacino ma ünnepli nyolcvanadik szülinapját. Ennek apropóján, eme cikkben 5+1 kiváló alakítást gyűjtöttem össze tőle. Szerintem nincs is értelme tovább húzni az időt, vágjunk bele!

 

+1: Az ír (2019)

 

Pacino legújabb filmjében a legendás Martin Scorsese oldalán dolgozhatott, Jimmy Hoffa karakterét keltette életre, alakítása pedig egy igazán felszabadult, de éppen azért zseniális jutalomjáték. Lehet, hogy a magyar nézőknek nem mond sokat Hoffa neve, azonban egy nagyon különös figurája az amerikai történelemnek, rendkívül érdekes életet élt, eltűnése pedig mind a mai napig vitatéma. Igazság szerint, az egész téma van annyira összetett, hogy akár egy külön videot/cikket is meg lehetne vele tölteni, szóval ha érdekel benneteket a dolog, akkor ne habozzatok azt jelezni kommentben.

5. Carlito útja (1993)

 

Nem tartom túlzónak kijelenti, hogy Bobby De Niro mellett Pacino a gengszterfilmek legnagyobb királya. Brian De Palma alkotásában kiválóan kelti életre karakterét: valószínűnek tartom, hogy színészünk lazán, szinte kisujjból kirázta a szerepet a filmben, ahol mellette Sean Penn és Viggo Mortensen is pazar alakítást nyújt.

 

 

 4.  Az ördög ügyvédje (1997)

 

A csavaros és feszült thrillerben hatalmas alakítást láthatunk a színésztől. Valószínű, hogy a legtöbben láttátok már, de azért ha lehet, a spoilereket kerülném: ha mégsem, lesz itt meglepetés, hogy kit is játszik kedvencünk. Annyi viszont biztos, hogy minden egyes pillanata aranyat ér, uralja a képernyőt, ahogy Keanu Reeves és Charlize Theron is csak dicséretet érdemel.

 

 

3. Szemtől szemben (1995)

Michael Mann klasszikus akcióthrillerét szokás a műfaj legjobbjai közé sorolni, ezt a nézetet pedig én sem győzöm eléggé osztani. Az egész film úgy zseniális és kiválóan felépített, ahogy van, ebben pedig vaskosan közrejátszanak a színészi alakítások is. Pacino itt is megmutatja, miért ő az egyik legjobb a szakmában, ahogy Robert De Niro és Val Kilmer is bravúros.

 

 2.A keresztapa 2 (1974)

Francis Ford Coppola trilógiájából mindenképp egy filmet akartam csak beválogatni, így végül a második mellett voksoltam. Színészünk akkora alakítást nyújt, hogy azt szavakkal nehéz kifejezni. Ha még nem láttad, akkor dobj félre mindent és nézd meg, garantálom hogy nem fogod megbánni. Pacino minden egyes pillanata és maga is film is hibátlan.

 

 1.A sebhelyesarcú (1983)

De Palma remekműve a ’80-as évek egyik legjobbja: utánozhatatlan hangulattal bír, egyébként pedig a GTA: Vice City számára is hatalmas inspirációt jelentett. Emberek, komolyan mondom, amekkora jelenléte van itt Pacinonak, az egyszerűen utánozhatatlan és abszolút nem lehet belekötni. Hogy miért nem kapott legalább egy Oscar-jelölést Tony Montana eljátszásért, az már örök rejtély marad.

 

Már azonban ennyi lettem volna. Ha elnyerte a tetszésedet, akkor iratkozz fel a YT-csatornára és nyomj egy kedvelést FB-oldalamra is!

 

Kommentben pedig természetesen jöhetnek a ti kedvenc Pacino-alakításaitok, toplistáitok. Legközelebb találkozunk, addig pedig minden jót kívánok, sziasztok!

 

 

Szólj hozzá

toplista top 5 Al Pacino Keanu Reeves Robert De Niro Martin Scorsese Charlize Theron Val Kilmer Francis Ford Coppola Michelle Pfeiffer Michael Mann Brian De Palma legjobb alakítások