2018. dec 24.

10 remek film Karácsonyra

írta: Benny Bug
10 remek film Karácsonyra

Hogy az ünnepek alatt is legyen néznivaló!

 

Legújabb toplistámban 10 mozgóképet gyűjtök össze, melyek ideális néznivalók lehetnek így az év vége felé, a karácsonyi időszakban. Remek alternatíva lehet eme lista mindenki számára, aki kicsit már unja a Reszkessetek, betörőket, teszem azt. A listán szerepelnek klasszikus státuszban lévő, valamint kevésbé ismert/az ünnephez kötött mozik egyaránt, a változatosság érdekében. Lássuk hát!

 

10.) Karácsonyi fények (2008)

 

Kezdjük egy nem túl ismert filmmel, amely ennek ellenére bőven hozza a minőséget. Az életrajzi mű a híres amerikai festő, Thomas Kinkade kezdő éveibe nyújt bepillantást. A főszereplőt remekül játssza el az Odaát című sorozat egyike állandó szereplője, Jared Padalecki.

 

9.) Hóbarát (1998)

Nem a legjobb kritikai értékeléssel rendelkező karácsonyi mozi, de szerintem teljesen szórakoztató és tisztességes. Valamint, nem utolsósorban rendelkezik tanulsággal is, sőt még a hangulata sem éppen rossz. Michael Keaton neve pedig a legtöbbször garancia a sikerre.

 

8.) Krampusz (2015)

 

Nem gyakran szokták ezt a filmet az ünneppel összekötni, azonban egy kicsit kedveznék a horror szerelmesinek is. A Krampusz nem világmegváltó alkotás, de szórakoztató, izgalmas és cseppet creepy is egyben, sőt még a humorával sincs baj.

 

7.) Karácsonyi ének (2009)

 

A film kifejezetten korrekt feldolgozása Dickens azonos című regényének, valamint az animáció minősége tényleg kiváló kategória, ahogy a korabeli London is több mint hangulatos helyszín. Ha valaki még nem látta, érdemes neki egy esélyt adni.

 

6.) Tangerine (2015)

 

A következő filmecske kissé kakukktojás, ráadásul meglepően különc egy alkotás. A Karácsonykor játszódó történet remek fekete humorral, valamint abszurdan szerethető karakterekkel mutatja be LA kicsit valószerűbb arcát. Ha unod a sablonokat, Sean Baker filmje való neked!

 

5.) Igazából szerelem (2003)

 

Következzék egy klasszikus, ami több történetet is ad a nézőnek. Az atmoszféra kifejezetten szívmelengető, a történetek pedig viccesek és emberiek is egyben. Parádés a szereplőgárda is: Liam Neeson, Hugh Grant, Andrew Lincoln, Keira Knightley és Emma Thompson is játszik benne.

 

4.) Batman visszatér (1992)

 

Tim Burton ezen remek rendezése sem egy szokásos ünnepi mozi, azonban a történet karácsonykor játszódik. Batman ezen kalandja is magán viseli a kiváló stílust, valamint a gótikus elemeket és a remek izgalmakat is. Ja, majd elfelejtettem: Michael Keaton!

 

3.) Tapló télapó (2003)

 

A sok életképtelen vígjáték miatt nem kedvelem ezt a műfajt, viszont a Tapló télapó bőven kiemelkedik a mezőnyből, hisz egy nagyon vicces kis film, amiben a trágárság mellett ott van a szív és lélek is. Billy Bob Thornton kiváló volt ebben a szerepben.

 

2.) Karácsonyi lidércnyomás (1993)

 

Henry Selick és Tim Burton klasszikus animációja elképesztő atmoszférát, valamint egy elborult, de végtelenül szerethető és érdekes történetet kínál a nézőknek. Egy nagyon is zseniális alkotásról van szó, szóval a kultikus státusza több mint megérdemelt.

 

1.) Die Hard (1988)

 

Szerintem minden idők egyik legzseniálisabb akciófilmje kétséget kizáróan a Die Hard első része. A karácsonykor játszódó mozi számomra az etalon ebben a témában. Addig nincs ünnep, míg Hans Gruber le nem esik a Nakatomi-pláza tetejéről, az egyszer biztos!

 

Ha tetszett a toplista, kövesd az oldalt a Facebookon is!

Megjegyzések, észrevételek természetesen jöhetnek alul hozzászólás formájában!

Boldog karácsonyi ünnepeket minden kedves olvasónak, hamarosan pedig érkeznek év végi toplistáim is, négy kategóriában!

 

 

Szólj hozzá

toplista top 10 karácsonyi