2020. sze 02.

5 dolog, amit nem tudtál - Ethan Hawke

írta: Benny Bug
5 dolog, amit nem tudtál - Ethan Hawke

Sziasztok! Ma egy új rovat veszi kezdetét, tehát kezdjük azzal, miről is van itt tulajdonképpen szó. Minden részben egy híres, vagy általam kedvelt színészről gyűjtök össze nektek 5 olyan tényt, amit talán eddig nem tudtatok. Igyekszem olyan dolgokat hozni, ami tényleg újdonság lehet számotokra, remélem hogy érdekesnek fogják találni.

Az első részben nem más kerül porondra, mint Ethan Hawke. Róla röviden annyit érdemes tudni, hogy soha nem került akkora rivaldafénybe, mint egy Brad Pitt vagy Di Caprio, viszont jómagam korunk egyik legigényesebb színészének tartom őt. Általában távol marad a nagy blockbuster filmektől és inkább színészileg kihívást jelentő alkotásokban próbálja ki magát, egyébként pedig egy igazi egyéniség, amire nagyon szüksége lenne a szakmának. De a rövid bevezetés után ne is húzzuk tovább az időt, vágjunk bele!

 

5.

 

Felajánlották neki Bruce Wayne szerepét az 1995-ös Batman visszatérben, ám elutasította azt. Állítása szerint nem akarta, hogy egy karakter alapján kategorizálják be, ám később megbánta ezt, mert szerinte érdekes irányba vihette volna tovább a karrierjét. A magam részéről, szerintem ez így volt jól, de kíváncsi vagyok, ti szívesen megnéztétek volna őt Gotham félelmet nem ismerő bűnüldözőjeként?

 

4.

 

Kedvenc filmjei közé olyan klasszikusok tartoznak, mint két Jack Nicholson-klasszikus, az Öt könnyű darab, a Száll a kakukk fészkére, valamint a Vörösök című dráma.

 

3.

 

Négy gyermek édesapja, közülük pedig 22 éves Maya lánya szintén színészkarrierbe kezdett az utóbbi években. Láthattuk őt tavaly a Stranger Things harmadik évadában Robin szerepében (bezzeg a fater visszautasította, Batman, höhöhö – bocsi, ezt nem hagyhattam ki), illetve Tarantino Volt egyszer egy Hollywood-jában ő játszotta az egyik hippi-lányt.

 

2.

 

Nagy barátok Richard Linklater rendezővel, akinek eddig 8 filmjében kapott szerepet. Ezek pedig a: Mielőtt-trilógia, A Newton fiúk, Az élet nyomában, Visszajátszás, Megetetett társadalom és a Sráckor. A magam részéről, nagyon remélem, hogy fognak még együtt dolgozni, az egyik kedvenc színész-rendező párosom ők

 

1.

A színészkedésen túl írni is szeret. Első regényét, ami a Mi a gond velem? Címet viseli, 1996-ban írta meg. Végül 400.000 dollárért adta el a kiadás jogait, később pedig ő maga rendezett belőle filmet 2006-ban, ugyanazon a címen. A könyvet egyébként magyarul is kiadták, használtan pedig szó szerint pár 100-forintért be lehet szerezni.

 

+1.

 

Majdnem Hannibal Lecter-rel is összeakasztotta a bajszát, ugyanis neki szánták Will Graham szerepét a Vörös sárkányban, azonban ezt is visszautasította, mert egy kicsit szüneteltetnie akarta színészi karrierjét. A szerepet végül Edward Norton csípte el.

 

 

Ha tetszett és a jövőben sem szeretnél lemaradni a hasonló dolgokról, iratkozz fel YouTube-csatornámra és nyomj egy kedvelést Facebook-oldalamra!

 

Szólj hozzá

érdekesség top 5 Ethan Hawke