2020. jún 19.

Filmek karantén után

írta: Benny Bug
Filmek karantén után

Avagy mit nézünk mozinyitás után?

Ha tetszett a video vagy a cikk, támogasd munkásságomat egy feliratkozással

 

 

Mélyen tisztelt lányok-srácok, hölgyek és urak! Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit. Ezúttal a 10 izgalmasnak ígérkező filmet gyűjtöttem össze, amiket a mozik kinyitása után, várhatóan még idén be fognak mutatni. Tény ami tény, március vége óta nem mozizott hazánkban senki emberfia, szóval nem lennék meglepve, ha hozzám hasonlóan ti is ki lennétek már éhezve egy kis moziélményre. Úgyhogy vágjunk is rögtön bele, lássuk milyen nagy dobások várnak még ránk idén a filmvilágban!

 

10. Wonder Woman 1984

 

 

Legyen valaki akár Marvel vagy DC-kedvelő, azt nem lehet elvitatni, hogy egy dologban utóbbi megelőzte az előbbit: méghozzá abban, hogy előbb készített önálló szólófilmet egy női szuperhősnek. A Wonder Woman szép sikereket ért el három éve, az októberben érkező folytatás pedig szemmel láthatóan rámegy a ’80-as évek nosztalgiafaktorára. Kár tagadni, pár éve nagyon komoly őrülethullámot indított el a Stranger Things, azóta pedig retro-tartalommal bármit el lehet adni. Kíváncsian várom hát, hogy milyen lesz a Wonder Woman 1984: egyrészt, Gal Gadot is visszatér természetesen, másrészt Pedro Pascal főgonoszára is nagyon kíváncsi vagyok.

 

9. Spongyabob: Spongya szökésben

 

 

A Spongyabob című animációs sorozatot lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt kár is tagadni, hogy a popkultúra egy fontos eleméről van szó, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A film története alapján Csigusz eltűnik, így hőseink a nyomába erednek, elhagyva Bikinifenék vadregényes vízalatti világát. Az előzetes alapján csupa szív, az alapanyaghoz hű és humoros animáció van készülőben, melynek csúcspontja Keanu Reeves lesz, aki… de inkább sasoljátok meg az előzetesben, ezt egy kicsit szavakkal nehéz kifejezni. 

 

8. Free Guy

 

Bizonyára sokan szeretitek a videojátékokat. Kérdéses, hogy mennyien gondoltatok bele abba, milyen lehet az idézőjeles „élete” az NPC-karaktereknek, avagy azoknak a figuráknak, akik az adott játék világát benépesítik, a játékos pedig nem tudja irányítani őket. Bevallom őszintén, soha nem kötött le a manapság oly népszerű Battle royale-műfaj, de a film egész szórakoztatónak tűnik, úgyhogy reménykedem abba, hogy az alkotók az elképzelhető legkreatívabb káoszt varázsolják a mozik vásznaira. Ryan Reynolds jelenléte főszereplőként már félsiker, nemde?

 

7. West Side Story

 

 

Elsőre kérdéses lehet, mi érteleme remaket készíteni minden idők egyik legnépszerűbb musical-éből, ám a helyzet mindjárt jóval bíztatóbbnak tűnik, amióta tudni lehet, hogy a rendezői székbe sokunk kedvence, Steven Spielberg ül, a főszerepet pedig Ansel Elgort-ra osztották, aki Baby Driver-ként sokunk szívébe lopta be magát. A magam részéről kíváncsian várom, hogy mi sül ki ebből az egészből, abban pedig reménykedem, hogy nem az eredeti szolgai másolatát láthatjuk majd viszont.

 

 

6. Fekete özvegy

 

 

 

Több okból is van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Fekete özvegy ki fog lógni a Marvel-filmek nagy átlagából. Egyrészt, főhősnője, Natasha nem hagyományos értelemben vett szuperhős, szűkebb eszköztárból kell gazdálkodnia, nincs igazi szuperképessége, mint a többi Bosszúállónak, tehát jobban előtérbe fog kerülni a pusztakezes harc. Ehhez vegyük hozzá a hidegháborús kémthrillereket idéző feszült és földhözragadtabb hangulatot. Azt pedig már tényleg jó lenne megtudni, hogy mi is történt anno Budapesten, nemdebár?

 

 

5. Halloween Kills

 

 

John Carpenter 1978-as kulthorrorához, a Halloween-hez számos méltatlan folytatás készült, mígnem két évvel ezelőtt David Gordon Green rendező vászonra álmodta az összes selejtet figyelmen kívül hagyó, közvetlenül az első etapot folytató filmjét. Ennek lesz a folytatása a Halloween Kills, azt pedig nagyon-nagyon remélem, hogy nem esik abba a hibába, amibe a széria szinte összes sokadik felvonása. Ha a 2018-as film minőségét tudja hozni, én akkor már boldog leszek. Természetesen Jamie Lee Curtis is visszatér.

 

 

4. Démonok Között 3

 

Maradjunk még egy kicsit a horror műfaján belül. Eme filmmel trilógiává bővülnek a Démonok között-mozik, ez a rémséges filmes univerzum pedig egyébként is egyike korunk legnépszerűbb franchiseainak, szóval a nagy bevétel szinte garantált. A történetről eddig meglehetősen keveset tudni, voltak olyan hírek is, hogy a farkasember legendáját dolgozzák fel új szemszögből, ami szerintem nem lenne rossz. Mindenesetre, annyi bizonyos, hogy Patrick Wilson és Vera Farmiga is visszatér a főszerepben.

 

 

3. Top Gun: Maverick

 

A ’80-as évek egyik gyöngyszeme volt a Top Gun című mozi, mely ugyan nem találta fel a spanyolviaszt, de annyira erős hangulata van, hogy mind a mai napig öröm megnézni. Persze még így is rizikós vállalkozás folytatást készíteni hozzá, Tom Cruise azonban azt nyilatkozta, nincs okunk az aggodalomra. Nagyon remélem, hogy ez nem kamu, ám az mindenképp bizakodásra ad okot, hogy a lehető legkevesebb CGI-t használták a forgatás során, Crusie pedig sok éles helyzetet is zokszó nélkül bevállalt, ahogy azt már megszokhattuk tőle.

 

 

2. Tenet

 

Christopher Nolan új, sztárparádés filmjéről alig tudunk valamit. Az előzetesek csak jobban és jobban összezavarják a nézőt, jómagam úgy gondolom, hogy az Eredethez hasonlóan ezúttal sem lesz könnyű feladat majd összerakni a sztori ezernyi apró darabkáját. Ám épp ezért várom annyira, hisz Nolan egyike korunk legtehetségesebb direktorainak, így az sem kizárt, hogy a Tenet valamilyen szempontból filmtörténelmet fog írni. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a bemutató ideje közelebb van, mint hinnénk! Csak el ne tolják az utolsó pillanatban…

 

 

1. Dűne

 

Vannak olyan regény-sorozatok, melyeket szinte lehetetlen méltó módon vászonra adaptálni. Ezek közé sorolják a Dűnét is, melybe még a kult-direktor David Lynch foga is beletört anno. Most a Szárnyas fejvadász 2049 és az Érkezés rendezője, Dennis Villeneuve próbálkozik meg a feladattal, sőt már fél Hollywood is aláírt a projektre: úgy gondolom, a Dűne az év egyik leginkább várt, s mégis legkockázatosabb alkotása. Persze reméljük, hogy a film nagyon jól fog sikerülni, ha pedig így lesz, akkor Frank Herbert regényfolyamának kedvelői keresve sem találhatnak majd szebb karácsonyi ajándékot maguknak.

 

 

Kedves mindenki, a mai cikk ennyi lett volna. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy ti melyiket várjátok a legjobban ezek közül, ha pedig van más film is, amit már tűkön ülve vártok, akkor írjátok le kommentben, tényleg nagyon kíváncsi vagyok rá. Ha tetszett ez a kis összeállítás, akkor ne felejtsetek el feliratkozni, hogy a jövőben se maradjatok le a hasonló dolgokról. Ha így tesztek, azt nagyon megköszönöm és természetesen a jövőben is hozom a hasonló tartalmakat, hamarosan pedig ismét találkozunk, addig pedig sziasztok!

 

 

Ha tetszett és a jövőben sem szeretnél lemaradni a hasonló dolgokról, iratkozz fel YouTube-csatornámra és nyomj egy kedvelést Facebook-oldalamra!

 

 

screenshot_103.png

Szólj hozzá

film toplista top 10 Halloween Tom Cruise Keanu Reeves Steven Spielberg DC Marvel Scarlett Johansson Christopher Nolan Ryan Reynolds Val Kilmer Jennifer Connelly Vera Farmiga Jamie Lee Curtis Oscar Isaac Josh Brolin Spongyabob Robert Pattinson Top Gun Miles Teller Jason Momoa David Gordon Green David Harbour Patrick Wilson Rebecca Ferguson Ansel Elgort Gal Gadot Elizabeth Debicki Pedro Pascal Timothée Chalamet John David Washington Florence Pugh Démonok között-univerzum