2019. júl 14.

A 10 legemlékezetesebb haverpáros a vásznon

írta: Benny Bug
A 10 legemlékezetesebb haverpáros a vásznon

Halálos fegyverek és rendes fickók.

Már mozikban az Übergáz (Stuber), hamarosan várható róla a kritikám! Az előzetesek szerint pedig működőképes lesz az összhang Dave Bautista és Kumail Nanjiani között. Ennek örömére pedig úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm a 10 legjobb haverpárost, akik így vagy úgy, de maradandót alkottak. Igyekeztem nem csak a haverfilmek világából válogatni, mivel értelemszerűen nem csak a buddy movie műfaj termelt ki két emlékezetes havert. 

(Bud Spencer-Terrence Hill filmek azért nincsenek, mert most leginkább az amerikai produkcióban készült alkotásokból válogattam. Meg különben is, csak az ő filmjeikből is össze lehetne állítani egy top 10-es listát. Lehet, hogy erre még sor is fog kerülni!)

 

10.) Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds (Sokkal több mint testőr, 2017)

 Nagyjából két éve debütált a Sokkal több mint testőr, ami korrekt módon idézte meg a régi haverfilmek stílusát. Reynolds és Jackson pedig remekül egészítette ki egymást, a mozi érezhetően azért működött, mert ők ketten hozták a szokásos nagy formájukat.

 

 

9.) Will Smith és Tommy Lee Jones (Men in Black-filmek, 1997-2013)

 J és K ügynök számára nem létezik megoldhatatlan ügy, vagy éppen megölhetetlen idegen létforma! Smith hozta saját magát, a hiperaktív és lelkes ügynököt, míg Jones sokkal inkább nyugodtabb, tapasztalt karaktert formált meg. De hogy jól tették a dolgukat, az biztos!

 

8.) Jackie Chan és Chris Tucker (Csúcsformában-filmek, 1998-2007)

Úgy hiszem, ezt a filmtrilógiát a legtöbben ismerik és szeretik is. Szerintem is korrekt néznivalók, de ami a leginkább emlékezetes lesz, az a két nyomozó, és a köztük lévő baráti rivalizálás. Könnyed kis buddie movie hármas.

 

7.) Jon Voight és Dustin Hoffmann (Éjféli Cowboy, 1969)

Ez a klasszikus egy húsba vágó dráma. A legfontosabb dolog itt is az volt, hogy Voight és Hoffmann kiválóan alakítottak, s megmutatták, hogy ebben a műfajban is helye van a haveri kötelékeknek.

 

6.) Channing Tatum és Jonah Hill (21-22 Jump Street, 2012-14)

Szóba került, hogy majd a harmadik rész, ami nem is gond, mivel az első kettő is élvezetes. A két színész elsőre teljes ellentéte egymásnak, valójában viszont a való életben is jó barátok. S ez a játékukon is meglátszik szerencsére.

 

5.) Will Smith és Martin Lawrence (Bad Boys-filmek, 1995-2003)

Voltak idők, mikor még Michael Bay is tudott kellemes filmeket készíteni. A két Bad Boys is közéjük tartozott, mivel hogy remek néznivaló volt, jó kikapcsolódás. Smith és Lawrence szócsatái pedig viccesek voltak, ahogy az akciók során sem vallottak csalódást.

 

4.) Nick Frost és Simon Pegg (Haláli hullák hajnala, 2004 )

Mit tesz két brit jómadár, ha nyakukon a zombi-apokalipszis, de erről eddig maximum egy videojátékban hallottak? Először megijednek, aztán pánikba esnek, végül totális túlélő üzemmódba kapcsolnak. Teszik mindezt  egyedi módon, Edgar Wright pazar stílusában megrendezve!

 

3.) Kurt Russell és Sylvester Stallone (Tango és Cash, 1989)

A 80’as évek egyik vicces és akciódús haverfilmje volt a Tango és Cash, mely még mindig legalább olyan pörgős és korrekt. Kurt Russel és Sylvester Stallone pedig olyan remek csapatot alkotnak, hogy én szívesen megnéznék egy folytatást is.

 

2.) Ryan Gosling és Russel Crowe (Rendes fickók, 2016)

Az utóbbi évek legjobb haverfilmje minden kétséget kizáróan a Rendes fickók volt. A két remek színész elképesztő párost alkotott a vásznon, amit öröm nézni, Shane Black ismét nagyot alkotott. Csak jöjjön a folytatás, s legyen legalább ilyen cool!

 

1.) Mel Gibson és Danny Glover (Halálos fegyver-filmek, 1987-1998)

Az abszolút elsőszámú kedvenc párosom a műfajban! Két eltérő személyiségű, de remek karakter egészíti ki egymást, tényleg első osztályúan. A Halálos fegyver mind a négy része igazi bűnös élvezetet jelenet nekem, de a  személyes kedvenc értelemszerűen a legelső rész.

 

Ha tetszett a toplista, kövesd az oldalt a Facebookon is!

Hamarosan érkezik a kritikám az Übergáz című filmről, olvassátok el majd azt is!

 

Szólj hozzá

toplista akció top 10 vígjáték Simon Pegg Ryan Gosling Martin Lawrence Samuel L. Jackson Jonah Hill Channing Tatum Mel Gibson Sylvester Stallone Will Smith Ryan Reynolds Dustin Hoffman Jackie Chan Chris Tucker Kurt Russell Tommy Lee Jones Russel Crowe Nick Frost Jon Voight Danny Glover