2019. júl 02.

A Pókember-filmek toplistája

írta: Benny Bug
A Pókember-filmek toplistája

Az Idegenben előtt...

A héten kerül a mozikba Pókember második önálló kalandja a Marvel moziverzum keretein belül, de addig sem maradunk hálószövő nélküli tartalommal. Kritikám a filmről a hétvége felé várható, addig is azonban sorrendbe tettem a minőség szerint az eddig kijött 6 mozit, mielőtt az új részről is véleményt nyilvánítok.

Figyelem! A toplista az egyéni véleményemet tükrözi, ahogy mindig.

 

 7.) A csodálatos Pókember 2 (2014)

(értékelés:60%)


Az első résszel még minden jól ment, de a másodikat látva a Sony úgy döntött, hogy nem kér a harmadikból. Ezt valamelyest meg lehet érteni, de rossz filmnek így sem nevezném. Az a legnagyobb baja, hogy sok karakterrel operál, de nem igazán akarja velük megismertetni a nézőt. A látvány persze most is frenetikus, meg a stílus is megvan, de ez itt most csak egy utolsó helyre volt elég.

 

 6.) Pókember 3 (2007)

(értékelés:65%)

A Sam Raimi féle trilógia záródarabjának is az volt a legnagyobb gondja, hogy túl sűrű volt, rengeteg szereplő, akikkel alig tudtak valamit kezdeni. A hármasból egyértelműen a leggyengébb rész, de azért a remek humor és a káprázatos akció miatt így is egy korrekt filmnek tartom. Azt azért sajnálom egy kicsit, hogy ez lett ebből az utolsó felvonás, de hát ez van, nincs mit tenni.

 

 5.) A csodálatos Pókember (2012)

(értékelés:75%)


Ez már egy kifejezetten jó film, nekem legalábbis tetszett. Nem volt hibátlan, azonban okos módon csak egy ellenfél volt benne, valamint Andrew Garfield is méltó utódnak bizonyult, Emma Stone pedig csodálatos Gwen. Ha nem rontják el a másodikat, ebből simán lett volna trilógia. Főleg, ha tudták volna tartani a minőséget: ez az epizód egy szellemes és laza, úgymond valódi "Pókemberes" hangulatú blockbuster lett.

 

 4.) Pókember (2002)

(értékelés:75%)


Itt kezdődött minden anno. Egy nagyon érdekes és remek filmről van szó, melyet a mai napig szívesen nézek meg. Kellőképpen laza, stílusos, de egyáltalán nem szájbarágós, jól ismerteti meg a nézőt a történet alapjaival, s közben nem fél egyre menőbb lenni. Ennél már csak egy jobb dolog volt: hogy a történteket egy még pazarabb folytatás követte.

 

 3.) Pókember 2 (2004)

(értékelés:85%)

Talán hangulatában itt voltunk a legközelebb az eredeti képregények világához, s a történet úgy maradt könnyed, hogy azért mégis komolyodott az előző részhez képest. Ehhez még kaptunk egy remek főellenfelet, kiváló látványt, szóval nyugodtan kijelenthetem, hogy az egy több mint remek Pókember mozi, rendkívül élvezetes.

 

2.) Pókember: Irány a Pókverzum! (2018)

(értékelés:90%)

A Pókverzum egy nagyon szórakoztató, csupa szív mozi. Egyszerre több Pókember karakterét is bevezeti, a személyes kedvencem Spider-Man Noir volt. Ilyen színpompás látványvilágot ritkán láthat a néző, valamint a történet is nagyon izgalmas és jól összerakott. Remélem, lesz folytatás is, mert nagyon megnézném!


1.) Pókember: Hazatérés (2017)

(értékelés:90%)

Kritikám a filmről: ITT

A legjobb dolog, ami kedvenc hálószövőnkkel csak történhetett, a „hazatérése” volt: végre a Marvel-moziverzum részeként láthatjuk Petert! A Homecoming egy könnyed, humoros és laza, de nem súlytalan kaland. Imádnivaló az elsőtől az utolsó mozzanatáig, egy emberi ellenféllel, Keselyűvel. Szerintem Tom Holland az eddigi legjobb Pókember, hisz tökéletesen adja át a karakter stílusát és jellemét.

 

 Hamarosan már mozikban az Idegenben: vajon hogyan fog beleszólni ebbe a mezőnybe?

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

Szólj hozzá

toplista Robert Downey Jr. Pókember Stan Lee Marvel Gwyneth Paltrow Andrew Garfield Marc Webb Emma Stone Elizabeth Banks Zendaya Michael Keaton Jamie Foxx Jennifer Connelly Kirsten Dunst Marisa Tomei Tobey Maguire Tom Holland Logan Marshall-Green Paul Giamatti James Franco Sam Raimi Bryce Dallas Howard Jon Favreau Willem Dafoe Joe Manganiello Dane DeHaan Topher Grace Alfred Molina Thomas Haden Church Felicity Jones J. K. Simmons Jon Watts Donald Glower