2020. ápr 30.

Híres színészek sötét oldala

írta: Benny Bug
Híres színészek sötét oldala

Hollywood ismeretlen arca - 1.rész

 

screenshot_80.png

 

video


 

Néznéd vagy olvasnád? A te döntésed!

 

cikk

 

 

Mai témánk szvsz rendkívül érdekes. Bizonyára ti is elképzeltétek már azt, hogy mennyire könnyű lehet a hollywood-i sztárok világa: hogy az egész nem más, mint maga a megtestesült aranyélet, móka kacagás, unikornis, stb… (na jó ezt nem tudom miért írtam bele :D …)

Az igazság azonban az, hogy kedvenc filmcsillagaink is hibáznak időnként, mint mi. Nekik is megvan a maguk sötét oldala, nagy valószínűség szerint pedig nem örülnek annak, ha ezek a dolgok nyilvánosságra kerülnek.

Most hét ilyen esetet gyűjtöttem össze nektek. Fontos megjegyeznem, hogy ez nem egy lejárató-kampány a listán szereplő színészek ellen, sokkal inkább azt szerettem volna csak bemutatni vele, hogy az álomgyár világában sem minden csupa napsütés, hisz ők is ugyanúgy emberből vannak, mint mi: hibáznak, rossz döntéseket hoznak, ha úgy hozza az élet.

Úgy gondolom, nincs is értelem tovább húzni az időt, lássuk hát!

 

 

7.Tom Cruise

 

Kezdjük egy, a többihez képest még egészen szolid esettel. Tom Cruise a ’90-es évek elején került kapcsolatba a Szcientológia egyházával, méghozzá akkori barátnője, Mimi Rogers közreműködésével. A színész gyerekkora óta diszlexiával küzd, emiatt pedig szövegeit is rendre nehezen jegyzi meg, állítása szerint azonban új hitvallásának tanai sokat segítettek neki ezen a téren.

Sokat kívánt tenni a szcientológiai elterjedéséért Európa-szerte, ekkoriban már többen is annak erőszakos követeként írják le őt. Nézeteivel azonban sokan nem értettek egyet, számos vitája volt az évek során ezzel kapcsolatban, többek közt Steven Spielberg-gel is.

Ezzel eddig még sok baj nincs, nem lehet mindenkivel egyetérteni, az viszont már annál beszédesebb, hogy 2013-ban kiderült: Cruise ex-felesége, Katie Holmes részben azért vált el tőle, hogy megóvja lányukat a szcientológiai tanaitól, a színész ugyanis kislányát egy szcientológus iskolahajóra akarta küldeni több évre. Később az is kiderült, hogy a másik ex-felesége, Nicole Kidman az ő javaslatára lett lehallgatva, az ügyvédjei azonban ezt hevesen tagadták. Egy könyv szerint egyébként Cruise a harmadik legfontosabb személy az egyházban, a feladata pedig nem más, mint a Föld megmentése az idegenek inváziójától. Hát, oké…

 

6.Val Kilmer

 

Kilmer a ’90-es években járt pályafutásának csúcsán, azonban pár igen meglepő botrány is fűződik hozzá az akkori időkből. A Mindörökké Batman forgatása nem lehetett csupa móka, hisz állandó viszálykodás volt Tommy Lee Jonnes és Jim Carrey között, de Kilmer még rajtuk is jócskán túltett.

A film rendezője, Joel Schumacher nemes egyszerűséggel egy elmebetegnek nevezte őt. A színész elvárta, hogy az összes stábtag „Mr.Kilmer”-nek szólítsa, sokszor elkésett a forgatásról, vagy egy szál f… azaz takaróban jelent meg, sokszor nem jegyezte meg a szövegeit, egyszer pedig az operatőr arcán nyomott el egy cigit.

Sokan úgy vélik, az egész hátterében a kokainfüggősége állt, ezt azonban eddig még nem tudták bizonyítani. Jómagam semmiképp nem akarom bántani a színészt, mert alaposan rájárt a rúd az elmúlt években a torokrák miatt, de annyi egyszer biztos, hogy ezen cselekedeteire nagy valószínűséggel ő sem éppen szívesen emlékszik vissza.

 

 

 5.Johnny Depp

 

Na, ő soha nem élt éppen átlagos életet. Az örök lázadó srác állítása szerint 13 évesen vesztette el a szüzességet, 15 éves korára pedig szinte alkoholistává vált, valamint majd az összes drogot is kipróbálta addigra – ebben minden bizonnyal vaskosan közrejátszott szülei válása is, ami nagyon megviselte őt.

Nem fejezte be már a középsulit sem, elindult világot látni és megvalósítani álmat, híres zenész akart lenni. Végül azonban színészként futott be úgy istenigazából, bár az utóbbi években ismét rátelepedett életére a kábítószer és az alkohol, volt olyan nyilvános szereplése, ahol alig bírt megállni a saját lábain.

Volt kedvesével, a színésznő Amber Heard-del jelenleg is oda-vissza perelik egymást, azt meg már talán senki a világon nem tudja, hogy melyiküknek van igaza az ügyben: egy időben asszonyveréssel is gyanúsították, Heard pedig állítólag meg is csonkította a színész ujját egy balul elsült veszekedés következtében, végül az előbbit sikeresen tisztázta, ám mire eljutott idáig, már több fontos szerepről is lemaradt botrányainak köszönhetően.

 

 

 4.Mickey Rourke

 

Rourke egy igazi ikon volt a ’80-as években, ám egy időben rendesen elszaladt vele a ló és töméntelen mennyiségű piát és tudatmódosító szert vitt be a szervezetébe. A forgatásokon is rendre kiszámíthatatlanul viselkedett, gyakran elkésett, vagy arrogáns volt kollégáival szemben, sok esetben fel sem vette a telefont, amikor megkeresték egy-egy szereppel kapcsolatban. Saját bevallása szerint akkoriban egész életét egy nagy bulinak képzelte el, azt akarván vele kompenzálni, hogy ismertté válása előtt ő volt a fő kenyérkereső családjában, emiatt pedig semmi ideje nem jutott arra, hogy jól érezze magát.

2009-ben egyébként jóízűen meg is jegyzi egy interjúban, hogy valószínűleg azért nem kapott Oscart A pankrátorban nyújtott – egyébként tényleg elképesztő – alakításáért, mert a múltban nagyjából az Oscar-bizottság mindegyik tagjával kibabrált ilyen-olyan módon.

És akkor a színész ezernyi plasztikai műtétéről és többször félbehagyott bokszolói karrierjéről még egy szó sem esett… Azonban, ha van valami, amit a színésztől nem lehet elvitatni, az a kendőzetlen őszinteség: ami a szíven, az a száján, gyakorlatilag gondolkodás nélkül.

 

3.Mel Gibson

 

A színész karrierje a 2000-es évek közepén került veszélybe, egész pontosan 2006-ban. A rendőrök ittas vezetésen kapták, Gibson pedig jócskán illuminált állapotában nagyon meggondolatlan, anitszemita és rendkívül sértő megjegyzéseket is tett. Ekkoriban már egy ideje lehetett sejteni, hogy alkoholproblémái adódtak, azonban nagyon úgy festett, hogy az még csak a kisebbik gond.

Nem sokkal később egyébként több mint negyed évszázad és hét közös gyermek után hagyta ott feleségét orosz barátnője kedvéért, akit többször is bántalmazott, ráadásul akadt olyan eset is, amikor közös gyermekük jelenlétében tette ezt.

Gibson végül megúszta az esetet egyéves próbaidővel, illetve indulatkezelési terápiával, amin kötelező volt számára részvétel. A legtöbben úgy gondolták, végleg búcsút inthet színészi karrierjének, ám mégis kapott egy második esélyt laza hat év kényszerszünet után. Azóta ismét aktívan színészkedik és rendez: van egy olyan érzésem, hogy jócskán okult az esetből, hisz azóta nem került semmiféle komolyabb botrány kereszttüzébe.

 

 

2.Roman Polanski

 

Rendben, egy kicsit csaltam, hisz Polanski alapjáraton rendezőként lett ismert, azonban az imdb szerint több mint negyven filmben fordult meg kisebb-nagyobb szerepben a kamera másik oldalán is, szóval talán elnézitek nekem.

Polanski 1967-ben, A vámpírok bálja forgatásán ismerkedett meg Sharon Tate színésznővel, elég hamar egymásra is találtak.  Nagyon-nagyon idilli módon ment minden egy darabig, Tate hamarosan terhes lett és nem győzték belevetni magukat abba a boldog életbe, ami rájuk várt.

Azonban jött egy bizonyos Charles Manson nevű szektavezér és annak őrült követői: Manson azt parancsolta nekik, hogy öljenek meg mindenkit, aki csak a házban tartózkodik. Bábjai pedig tették a dolgukat, meggyilkolták Tate-et, aki nem sokkal járhatott szülés előtt. Polanski is csak azért úszta meg az esetet, mert akkoriban épp Londonban forgatott. Képzeljétek csak el, micsoda szörnyűség lehet egy ilyen eseményre hazaérni, nem is olyan meglepő módon a rendező elméje nem sokkal később megbomlott. Önéletrajzában a következőképp vall:

A végtelen, háborítatlan remény és optimizmus helyett pesszimizmus és örök elégedetlenség rögzült belém.

De a java még csak ezután következett! 1977-ben letartóztatták egy 13 éves kislány megrontásának vádjával, amit állítólag Jack Nicholson lakásán követett el. Polanski nagyon félt az esetleges hosszú-hosszú börtönévektől, ezért titokban Franciaországba utazott, ahol nincs ellene elfogatóparancs – mindezt azután, hogy bűnösnek vallotta magát, ám állítása szerint nem történt erőszak. Jelenleg a rendező teljesen biztonságban van, viszont abban a pillanatban, hogy megpróbálná betenni a lábát az USA területére, azonnal veszélybe kerülne – szóval több mint valószínű, hogy erre már soha nem fog sor kerülni.

 

 

 1.Sean Penn

 

Penn soha nem bánt kesztyűs kézzel az újságírókkal, egyszer emiatt 60 napos börtönbüntetésre ítélték, amiből 32-őt le is töltött. De mindez semmi ahhoz képest, ami közte és egykori kedvese, Madonna között történt!

1985-ben házasodtak össze, Penn pedig maga is azt nyilatkozta, hogy:

Valójában nem is tudom, ki lett volna képes velem együtt élni ebben az időszakban.

Négy évig voltak együtt, ám a színész már az esküvője napján „kitett magáért”, ugyanis a szertartás végén kihozott a házból egy puskát és elkezdett vaktában lövöldözni a kert fölött körözgető helikopterekre. Penn állítólag egyszer baseballütővel támadt feleségére, illetve többször bántalmazta is, amit talán arra vezethető vissza, hogy akkoriban ő sem állt éppen rossz viszonyban az alkohollal.

Később megtudta, hogy Madonna szert tett egy szeretőre, többször hűtlen volt hozzá, ezt pedig azzal „hálálta meg”, hogy saját otthonukban megkötözte őt, fizikailag és lelkileg egyaránt bántalmazta, Madonna pedig csak nagy nehézségek árán tudott megszökni, utána pedig természetesen azonnal értesítette a rendőröket. Azért, ha egy kicsit beleképzeljük magunkat Madonna esetébe, ez az egész iszonyúan kiakasztó és lélekölő lehetett, ami nagy valószínűséggel örökre beleivódott az emlékezetébe.  Végül négy év után, 1989-ben váltak el. Szerintem kérdés nélkül kijelenthető, hogy ezen évek meglehetősen intenzívek és viharosak voltak mindkettejük számára.

 

 

 

Mára ennyi lett volna. Köszönöm szépen, hogy velem tartottatok, remélem hogy érdekesnek találtátok és a tetszéseteket is elnyerte. 

Egyébként pedig, rengeteg érdekes és sokkoló vagy éppen groteszk dolgot találtam, miközben kutatómunkát végeztem. Kis túlzással mondhatom, hogy most még csak a jéghegy csúcsát kapargattuk, szóval az sem kizárt, hogy majd érkezik egy második rész hozzá, alapanyag lenne hozzá dögivel. Persze csak akkor, ha ti is szeretnétek látni, szóval ha így van, akkor azt esetleg jelezhetitek alul kommentben. Szóval majd legközelebb találkozunk, addig pedig vigyázzatok magatokra és legyetek nagyon jók meg vidámak, sziasztok!

 

screenshot_81.png

Szólj hozzá

toplista top 7 Tom Cruise Johnny Depp Mel Gibson Val Kilmer Sean Penn Roman Polanski Mickey Rourke Hollywood ismeretlen arca