2019. sze 15.

Tom Hardy 10 legjobb alakítása

írta: Benny Bug
Tom Hardy 10 legjobb alakítása

Harcos, maffiózó és legenda.

Tom Hardy, a kiváló és emlékezetes alakításokat nyújtó színész ma lett 42 éves. Hardy híres arról, hogy már régóta jól megválogatja azt, hogy milyen filmre is ír alá. Munkássága legnagyobb része ezért szerencsére remek alkotásokból áll, de így is vállalkoztam arra a feladatra, hogy összegyűjtöm azt a 10 filmjét, ami szerintem mindegyik közül a legjobb.

 

 

10.) Eredet (2010)

Az Eredet ugyebár nem volt más, mint egy hatalmas mindfuck, de akár órákon át is lehetne elemezgetni. Christopher Nolan rendező azonban természetesen ezúttal sem tudott mellé lőni. Az Eredet egy nagyon ajánlott film, de csak akkor, ha valaki mer gondolkodni is.

 

 

9.) Suszter, szabó, baka, kém (2011)

Ebben a daraban is nagyon jól játszott Hardy. A film pedig egy nagyon érdekes és remek kis alkotás, ami leginkább kriminek tekinthető, de az egész remekül van összerakva. Egy kis gondolkodás és odafigyelés szintén ajánlott itt is a teljes élményért.

 

 

8.) Piszkos pénz (2014)

Jöjjön egy ízig-vérig kemény gengszterdráma! A filmben mellette is olyan nagyágyúk játszottak mint Noomi Rapace, vagy James Gandolfini, akinek utolsó filmje volt a Piszkos pénz. Nagyon érdekes élmény, Hardy igencsak odatette magát, kifejezetten tudom ajánlani.

 

 

7.) A 44.gyermek (2015)

Ugyan ez a darab kapott hideget-meleget egyaránt, de nekem kifejezetten tetszett, amit láttam. Hardy természetesen remekül játszik, ahogy a többi színész is szerencsére. A film egy izgalmas politikai thriller, mely a Szovjetunióban játszódik.

 

 

6.) Warrior-A végső menet (2011)

A film története ugyan nem a legeredetibb, de Hardy viszont akkorát alakít benne, hogy azt elképzelni is nehéz lenne. A bokszdráma középpontjában egy izgalmas családi feszültség áll. Kifejezetten komoly és mély film a Warrior.

 

 

5.) Legenda (2015)

Igaz történet két Londoni gengszterfivérről, az érdekesség pedig az, hogy Hardy mindkét testvért személyesen kelti életre. Mégpedig kimagaslóan, pedig nem kis feladat hárult ezzel rá. Sőt, még a film is kifejezetten jó.

 

 

4.) Dunkirk (2017)

Christopher Nolan világháborús remekművében ugyan csak mellékszerep jut a színésznek, de ettől még szerinte mindenki emlékezni fog ezen szerepére is. A filmben szinte teljes egészében maszk fedte egyébként Tom Hardy arcát.

 

 

3.) A Visszatérő (2017)

A film leginkább a Di Caprio VS Medve párharc és a rég várt Oscar miatt maradt meg sokaknak. Pedig Hardy is kifejezetten nagyot játszott, ezúttal egy gonosz és aljas karaktert keltett életre, természetesen a megszokott zsenialitásával.

 

 

2.) Mad Max: A harag útja (2015)

A negyedik Mad Max filmben már nem Mel Gibson harcolt a poszt-apokaliptikus pusztaságban, de Hardy remek választásnak bizonyult. Nem csak hogy az adott év egyik legjobb filmje lett belőle, de Charlize Theron is hihetetlen badass volt szerepében.

 

 

1.) Locke: nincs visszaút (2013)

Tulajdonképpen az egész film arról szól, hogy Hardy karaktere kocsikázik jó 90 percen keresztül. De maga a megvalósítás, a téma, a történet és az alakítása egészen kifogásolhatatlan. Az az igazi színész, aki egy egyhelyszínes darabban is a maximumot hozza ki magából. Tom Hardy pedig ilyen.

 

 

 

Ez lett volna az én toplistám a színész 10 legjobb filmjéről.

Egyetértesz, vagy kevésbé? Írd meg kommentben, mik a kedvenceid a színésztől!

Ha tetszett a toplista és szeretnél még hasonlókat, akkor nyomj alul egy kedvelést és kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

egyéb toplista top 10 Christopher Nolan Tom Hardy George Miller Alejandro Gonzalez Inarritu Steven Knight legjobb alakítások