2019. máj 17.

A Trónok harca színészei Westeros földjén túl

írta: Benny Bug
A Trónok harca színészei Westeros földjén túl

Akárhogy is nézzük, jövő hétfőn valamilyen szempontból véget ér egy korszak. Te, kedves olvasó, akár nézed aktívan a sorozatot, akár egyetlen részt sem láttál belőle, de azt minden bizonnyal tudod, hogy hétfőn véget ér a Trónok harca. Nem kell szépíteni, az elmúlt pár hét leforgása alatt a csapból is ez a széria folyt-ami persze nem baj, hisz letagadhatatlan, hogy a modern popkultúra tán legnépszerűbb darabjáról van szó. Ennek, valamint a hamarosan bekövetkező finálé miatt íme itt egy kis írás, melyben 20 ismert GoT-os színész egyik korábbi szerepéről olvashattok. Ha esetleg szívesen látnátok Havas Jont vagy  Sansát egy merőben más szerepben, akkor itt a nagy lehetőség.

 

Emilia Clarke- Solo-Egy Star Wars történet

Amióta a Disney rendelkezik a Star Wars jogaival, kicsit gyakrabban érkeznek az új mozifilmek. Han Solo eredetörténete abszolút kellemes és szórakoztató kaland. A színésznő a címszereplő gyerekkori szerelmét alakítja a filmben. Ha ezt Leia megtudná, ott Ezeréves Sólyom nem maradna épen…

 

Peter Dinklage- Három óriásplakát Ebbing határában

A 2018-as év top 5-ös listájában egyértelmű helye van Martin McDonagh remekművének. A dramedy műfajű filmben Peter Dinklage mellékszerepet tölt be, de tehetsége itt is nagyon látszik, hisz kiváló alakítást nyújt.

 

Kit Harington- Az ifjúság végrendelete

Egy romantikusabb hangvételű, jól megírt I.világháborús drámáról van szó, melyben a fiatal generáció krémje képviselteti magát. Harington pazar alakítást nyújt, s így végig méltó filmbeli partnere lesz az Oscar-díjas Alicia Vikander-nek.

 

Lena Headey- 300

Bizonyára mindenkinek megvan a harcra kész Gerard Butler, valamint az ikonikus felkiáltása is. Tény, hogy a 300 nem minden idők legokosabb mozgóképe, de a gyönyörű vizualitással bíró mozi élmény a szemnek, s ebből nem lóg ki Cersei sem.

 

Sophie Turner- X-Men:Apokalipszis

A fiatal Jean Greyt eljátszani nem lehet könnyű feladat, de Deres úrnője sikerrel vette az akadályokat. Az Apokalipszis nem az X-men franchise legfényesebb pontja, de a hamarosan mozikba kerülő, s Jean karakterére fókuszáló Sötét főnix ettől még nagyon várós kategória.

 

Nikolaj Coster-Waldau- Éjféli játszma

A színész első szerepével máris beleválasztott a tutiba, hisz egy remek és rettentő izgalmas thriller az Éjféli játszma, amiben színészünk elég hitelesen alakít. Legalábbis a film alapján meg nem mondtam volna, hogy itt volt az első feltűnése a vásznon.

 

Iain Glen- Mennyei királyság

Ser Jorah szintén mellékszereplő Ridley Scott történelmi eposzában, sőt a sztárparádés alkotásban még Nikolaj Coster-Wladau is feltűnik egy kevéskét. Maga a film is kifejezetten ajánlott kategória, műfajának abszolút jó darabja.

 

Alfie Allen- John Wick

Színészünk volt olyan bátor, hogy a visszavonult bérgyilkos autójával és kutyájával kezdett ki-hát, nem egy életbiztosítás, annyi egyszer biztos. Apró érdekesség: a héten mozikba került harmadik részben pedig Jerome Flynn (Bronn) szerepel.

 

Aiden Gillen- Sing Street

Kisujj számos mozifilmben szerepelt már karrierje során, ezek közül az egyik legjobb a Sing Street. Hazánkban sajnos nem sokan ismerik ezt a remek mozit, pedig igazán egyedi feel-good élmény. Gillen mellékszereplő, de aranyat ér minden egyes jelenete.

 

Kristofer Hivju- Az eltűnés sorrendjében

A remake-ben már Liam Neeson állt bosszút, az eredeti filmben pedig Stellan Skarsgard eredt a rosszarcok nyomába. A vele való leszámolást pedig Hivju sem úszhatta meg-úgy látszik, ehhez már kevés volt az órások teje is.

 

Carice van Houten- Megtorlás

A tehetséges színésznő ebben a filmben szintén nem egyedüli „vendég” volt Westeros-ból, hisz Kit Harington is játszott ebben az elég érdekes, kegyetlen hangulatú westernben, melynek egy részét kis hazánkban forgatták le.

 

Charles Dance- Kódjátszma

Tyrion papája szerepelni fog a hamarosan bemutatásra kerülő új Godzilla-filmben is, meg egyébként sokfajta szerepben láthatta már a nagyérdemű. Ezek egyike a pár éve mozikba küldött Kódjátszma, ahol természetesen Dance is jól alakított.

 

Natalie Dormer- A jogász

Szintén egy Ridley Scott-film, szintén nagyobbnál nagyobb nevek! Melyek közt természetesen nem a világ legnehezebb dolga mellékszerepben elveszni, de Dormer kisasszony azért volt annyira emlékezetes, hogy ez ne történhessen meg.

 

Richard Madden- A forradalom napján

Korrekt thriller, amelyben Robb Stark nem más, mint Idris Elba oldalán bizonyíthatott. Sok marketinget nem kapott a film, itthon nem is vetítették, ennek ellenére egy esélyt simán lehet neki adni, hisz tényleg nem rossz darab.

 

Sean Bean- A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége

Meghalni vagy életben maradni a stáblista végéig?-ez itt a kérdés színészünk számára. Nos, nem spoilerezek, hátha tényleg van az országban még 15 ember, aki nem látta a filmet. Pedig érdemes, mondani se kell: Bean is nagyot alakított.

 

Jason Momoa -Aquaman

Csak az első szezonban szerepelt, cserébe utána is szinte új lendületet vett a karrierje. Minek bizonyítéka, hogy ő játszhatja el a DC-moziverzum legmenőbb hősét, kinek első szólókalandja egy igazán jóféle, oldschool kalandfilmnek bizonyult.

 

Pilou Asbaek- Overlord

Azt beszélták, a Cloverfield-filmek következő fejezete lesz, aztán ez mégsem lett így. Viszont abban nem hazudtak legalább, hogy Asbaek tényleg játszik ebben a filmben, ami a háborús darabok és a horrorok kedvelőinek figyelmére egyaránt érdemes lehet.

 

Ciarán Hinds -In Bruges

A veterán színész inkább csak pár epizódik élvezte az HBO sorozatának „vendégszeretetét”, de ettől még persze érdemes emlékezni rá, hogy ő is megfordult már Westeros földjén. Gazdag életművének egyik kiemelkedő darabja Martin McDonagh remekműve. (A magyar címet meg hanyagoljuk!)

 

Max von Sydow- Az ördögűző

Szintén csak „benézett” szinte (3 epizód erejéig), de ha van színészlegenda, akinek lehetett örülni, akkor az határozottan ő. Karrierje során számos ikonikus és fontos alkotásban szerepelt, de ezek közül is kiemelkedik minden idők egyik legrémisztőbb mozija, Az ördögűző.

 

Alexander Siddig-Gotham

Doran Martell alakítója otthonosan érzi magát a filmek és sorozatok világában is. A Gotham-ben nem kisebb karaktert játszott el, mint Ra’s al Ghult, aki már a képregényekben is fontos szereplő volt. Ja, meg ő is felbukkant a Mennyei királyságban.

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

Hétfőn pedig érkezik majd a spoilermentes kritikám a Trónok harca utolsó évadjáról is!

 

Szólj hozzá

sorozat toplista HBO Trónok harca Max von Sydow Sean Bean Carice van Houten Sophie Turner Peter Dinklage Emilia Clarke Nikolaj Coster-Waldau Jason Momoa Ciarán Hinds Kit Harington Iain Glen Richard Madden Alfie Allen Natalie Dormer Charles Dance Aidan Gillen Lena Heady Pilou Asbaek Kristofer Hivju Alexander Siddig