2019. jan 03.

A 15 legrosszabb film 2018-ban

írta: Benny Bug
A 15 legrosszabb film 2018-ban

Az év szégyenlistája.

Ismét eltelt egy esztendő, így itt az ideje a toplistámnak. Ha már rendszereztem az év legjobbjait, akkor már nem mehetek el a legrosszabbak mellett sem. Íme, az itthon is bemutatott 2018-as mozik közül eme 15-ben csalódtam a legnagyobbat. Természetesen, ahogy az összes ilyen összeállítás, úgy ez is az én egyéni véleményemet tükrözi, ugyanakkor ezen filmek közül egyet sem tudok tiszta szívvel ajánlani senkinek sem.

 

15.) Egy kis szívesség

Ebben a filmben egy valaki volt jó: a szemet gyönyörködtető Blake Lively most sem okozott csalódást. Ugyanakkor a történet hiába akar okosnak látszani, ha buta mint a föld. Nem értem a pozitív kritikákat, hisz az egész film egy nagy alibi, ráadásul sokszor kifejezetten idegesítő is egyben.

 

14.) Sötét bűnök

Jim Carrey a sötét thrillerek világába is ellátogatott. Alakításával nagyon komoly gond nincs, de a film üres, unalmas és jellegtelen. Nem is csodálom, hogy már pár éve leforgatták, mégis 2018-ban mutatták csak be. Meglepő módon itthon is bevállalták a mozis vetítését.

 

13.) Slenderman: Az ismeretlen rém

A horror, ami akár simán jó is lehetett volna. A Sony azonban egy sajnálatos esemény, valamint a nagyobb bevétel érdekében gyerekbarátra vágatta. Igen ám, de azzal nem számoltak, hogy így a történet érthetetlen és nevetséges lesz. Inkább vígjáték, mint horror.

 

12.) Ami nem öl meg: A tetovált lány visszatér

Elméletileg David Fincher 2011-es alkotásának folytatása, de sem a rendező, sem a főszereplő nem maradt. Claire Foy munkájával nincs gond, de ilyen sablonos és unalmas thrillert is rég láttam már. Pedig a Vaksötét rendezője készítette a filmet, akkor hogy történhetett ez a kudarc?

 

11.) Gotti

Ajaj, szegény John Travolta sok év után vissza akar térni a legnagyobbak közé, de nem sikerült neki. Nem rossz ugyan a címszerepben, azonban ilyen széteső, unalmas, szétzilált gengszterfilmet még nem sokat láttam. Scorsese ebből a témából az év egyik legjobbját rendezte volna meg!

 

10.) Insidious 4: Az utolsó kulcs

Érdekes egy helyzet, amit az Insidous egyes részeiről gondolok. Az elsőt kedveltem, még a másodikat is, onnantól kezdve azonban nagy lejtmenetbe kezdett a széria. Sajnos ez egy abszolút sablonos és buta horror, szóval abszolút nem érte meg elkészíteni.

 

9.) 22 mérföld

Peter Berg direktor és Mark Wahlberg eddig csak jó filmeket készítettek közösen: Mélytengeri pokol vagy említhetném A túlélőt. Ezek után nem értem, hogy tudtak összehozni egy ilyen buta, jellegtelen akciómozit, melynek akciójelenetei közel nézhetetlenre vannak vágva. Pedig nem is Michael Bay rendezte…

 

8.) Amikor lehunyod a szemed

Jellemző, hogy a legtöbb országban egyből DVD-n adták ki, nekünk, magyaroknak viszont nagyon kellett ez a fércmű a mozikba. De minek? Egy ostoba és élvezetet nyomokban sem tartalmazó horror, eredetiség nélkül. A keleti horrorokat akarja majmolni, de még ez sem jön össze neki.

 

7.) A Hunter Killer küldetés

Nem az első a listán, amit pár éve leforgatták már, de mégis csak 2018-ban mutattak be. Én hagytam volna az egészet dobozban, nem volt szükségünk egy ezerötszázadik sablonos akciómozira, ami hidegháborús hangulatot akart teremteni. De csak idegháború lett belőle.

 

6.) Az útvesztő: Halálkúra

Nem szeretem a Young adult műfajt, egyedül Az éhezők viadala részei tetszettek csak. Az útvesztő viszont látványosan leeresztett a végére: egy sablonos, szív nélküli és rettentő unalmas mozi ez, melyet még a széria kedvelőinek sem ajánlok. De legalább ez volt az utolsó belőle! (Remélem…)

 

5.) Meg-Az őscápa

Lehetett volna egy korrekt bűnös élvezet, de nem lett. A stúdió ezt is PG-13-ra vágatta, de szerintem magasabb korhatárral sem lett volna sokkal jobb. Dühítően jellegtelen akció-thriller, mindennemű stílus és eredetiség nélkül. Még Jason Statham sem tudta megmenteni a csődtől.

 

4.) Ghostland: A rettegés háza

A címmel ellentétben ez a horror nem kínál szellemeket, viszont attól még egy nagy csalódás. Nem értem, mit akart ezzel a rendezője. A végső, nagyon szánalmas fordulat után végleg bebizonyosodott, hogy ez csak egy rettentő ostoba és minősíthetetlen alibi.

 

3.) Tűzgyűrű 2: Lázadás

Az első részét nagyon szerettem, így még inkább csalódást okozott a második. Itt sincs semmi atmoszféra, mellé a karakterek papírmasék. Pedig milyen jó kis badass akciófilm volt az első…. Ez viszont egy nagy semmi, ami többnek akar látszani annál, ami. Iszonyú rossz film.

 

2.) Ahol a gonosz lakik

Mit is vártam? Egy nézhető filmet, ezt viszont nem sikerült teljesíteniük ebben a spanyol horrorban. Ez gyakorlatilag a tízezredik Ördögűző-koppintás, de iszonyú fárasztó tud lenni úgy 10 perc után. Ja, és a fordulatról még nem is volt szó, ami nem több, mint nagy parasztvakítás.

 

1.) Szupercella 2: Hades

Az első egy korrekt és élvezhető akciófilm, de a folytatása? Schwarzenegger már nem is tért vissza, Stallone viszont igen, szerepel is vagy 10-12 percet. A története szánalmas, a megvalósítás gagyi és elképesztően igénytelen, de legalább nem Sly-on múlott. Elméletileg már a harmadikat is leforgatták belőle, te úristen…

 

 

Íme, így alakult a 2018 legrosszabb filmjeit összegző listám.
Egyetértesz, vagy nem éppen? Mást tartasz rossznak 2018-ból? Írd meg kommentben!
Kedveld az oldalt a Facebookon is!

Szólj hozzá

toplista top 15 legrosszabb filmek