2019. jan 02.

A 10 legjobb férfi alakítás 2018-ban

írta: Benny Bug
A 10 legjobb férfi alakítás 2018-ban

Ők voltak a legkiemelkedőbbek.

Legutóbb a tíz legjobb hölgy-alakításról készítettem toplistát a 2018-as évből, most viszont lássuk, hogy az urak közül kik voltak, akik a legmaradandóbb, illetve leginkább értékesebb munkával rukkoltak elő az elmúlt hónapok során. (Ezúttal még az sem volt szempont, hogy az adott színész filmjét bemutassák a hazai mozik.)

 

10.) Gary Oldman- A legsötétebb óra

Hát igen, ha valaki Oscar-díjat kap a munkájáért, akkor ott már biztosan nem egy rossz alakításról van szó. Így volt ez Gary Oldman esetében is, aki Winston Churchill életre keltésekor belevette a rá jellemző zsenialitását is. Ez már nem is alakítás, inkább átlényegülés.

 

9.) Matt Dillon- A ház, amit Jack épített

Biztos vagyok benne, hogy nem könnyű eljátszani egy sorozatgyilkost. Olvastam egy interjút a színésszel, ahol ő is így gondolta ezt, ezért rengeteget készült a szerepre. Ez pedig a végeredményem meg is látszik, hisz Dillon karrierjének abszolút csúcspontja volt Jack eljátszása.

 

8.) Bradley Cooper- Csillag születik

Hát igen, nem csak profi módon rendezett így először életében, de mellé még színészként is jócskán odatette magát- igaz, ez már tényleg nem először fordult nála elő. Kiváló volt a kiégett, alkoholproblémákkal küszködő énekes szerepében, alakítása több mint hiteles.

 

7.) Andrew Garfield- Kaliforniai rémálom

Nehéz lehet egy ilyen szürreális (ugyanakkor végtelenül zseniális) moziban ekkorát alakítani. Ha valamikor, hát most lehet mondani, hogy a színész még soha nem játszott ehhez fogható karaktert. De boldogult a szerepben, s úgy hozta azt, hogy tényleg minden elismerésem jár neki.

 

6.) Daniel Day-Lewis-Fantomszál

Nagyon is lehet, hogy a legenda utolsó alakítása, illetve filmje volt a Fantomszál. Itt azonban, mondhatni karrierje megkoronázásaként, ismét csak mindent (is) kihozott a tehetségéből. Ő tényleg olyan személy, aki életművével a mozi világában maradandót alkotott nekünk.

 

5.) Nicolas Cage-Mandy

Karrierjének utóbbi pár éve nem a legfényesebb az Oscar-díjas színész számára. Idén viszont kifejezetten jó évet zárhat, kezd visszatérni a jó öreg Nicolas. Újfent megmutatta a Mandy-ben, hogy nagyon tud ő, ha akar. Te atyaég, hát itt aztán megmutatta, de nem is akárhogyan!

 

4.) Rami Malek- Bohém rapszódia

Tudtam, hogy Malek egy jó színész, hisz a Mr.Robot-ban is kiválóan hozta az antiszociális hacker karakterét. Freddie Mercury eljátszása során sem vallott kudarcot, sőt, még akár az Oscar-díj is meglehet neki. Tényleg beleadott mindent, ez látszik is a játékán.

 

3.) Ben Foster- Ne hagyj nyomot!

Ő is régóta bizonyítgat már, sajnos a legtöbbször csak mellékszerepben. Most azonban úgy megmutatta tehetségét, hogy azt tényleg díjazni kellene. Az összetett történetben hiba nélkül kelt életre egy nagyon érdekes, nem éppen átlagos karaktert- tényleg kellett neki ez a vérprofi alakítás már.

 

2.) Joaquin Phoenix- Sosem voltál itt

A modern Taxisofőrben bemutatja Joaquin Phoenix, hogy mekkora színész is ő- immáron sokadjára. Nagyon csodálkozom én azon, hogy még nem Oscar-díjas, hisz egy hatalmas tehetség, de tényleg. Talán majd most felfigyel rá az akadémia is, hisz ilyen a minden téren igényes színészi munka.

 

1.)  Ethan Hawke- A hitehagyott

A színész zseni volt A meztelen Juliet-ben is, azonban amit A hitehagyottban produkált, az egyszerűen letaglózó. Nagy kár, hogy mindezt sem láthattuk a hazai vásznakon. Neki sincs még Oscarja: kedves akadémia, maguk talán lenni vakok? Ennél összetettebb alakítás nem volt 2018-ban.

 

Így alakult tehát a 2018-as legjobb férfi alakításokat összegező toplistám!
Jöhetnek alul a kommentek természetesen!
Kedveld az oldalt a Facebookon is!
Szólj hozzá

toplista top 10 legjobb alakítások