2020. jún 30.

Filmek, amiket soha nem fogsz látni

írta: Benny Bug
Filmek, amiket soha nem fogsz látni

Akik örökre a fiók alján ragadtak...

Ha tetszett a video vagy a cikk, támogasd munkásságomat egy feliratkozással

 

 

 

Halihó, legmélyebb üdvözletem mindenkinek A ma pár olyan filmet mutatok be nektek, amiket teljes egészében nem láthatott a nagyközönség. De hogy mit is jelent ez? Nos, a gyakorlatban annyit, hogy leforgatott és teljes egészében elkészített darabokról van szó, amiket azonban hivatalosan soha nem mutattak be. Esetleg pár filmfesztiválon vetítették őket, de azóta senki nem láthatta őket és megsúgom, még a torrent-tékába sem kerültek fel soha. (nem ,úgysem használ itt ilyet senki, tudom, tudom. :D) Fontos megjegyezni, hogy a csak ötlet szintjén felmerült, de aztán magára hagyott alkotások itt nem lesznek, azoknak szeretnék egy külön videót szánni, még valamikor a nyár folyamán. De ne is húzzuk tovább az időt, íme pár film, ami létezik ugyan, de nagy valószínűséggel megnézni már sosem tudjuk őket, akármennyire szeretnénk is!

 

 

+1 My Best Friend’s Birthday (1987)

 

Kicsit kakukktojás, de ennyi csalást engedjetek meg nekem! Talán nem tudjátok, de Quentin Tarantino első rendezése nem a Kutyaszorítóban volt, hanem ez az 1987-es mozi. Egy amatőr, fekete-fehér filmről van szó, amiben Tarantino játszik is. Hivatalosan 90 perces játékidővel rendelkezik, de egy baleset következtében az anyag nagy része örökre elégett, másolat pedig nem volt belőle. 36 percnyi anyagot sikerült megmenteni, ami mind a mai napig ingyenesen megtekinthető a Youtube-on, ha esetleg érdekel titeket. Ne számítsatok azért annyi kiemelkedő dobásra, Tarantino viccelődött is egy interjúban azzal: annyira nem is bánja, hogy mi lett a sorsa a fekete-komédiának. Ám egy kis ihletet a történet azért így is adott A tiszta románc című filmnek, aminek a forgatókönyvét írta mindannyiunk kedvenc videótékás arca.

 

 

5. The Good Life (1997)

 

1997-es film. Egy, nagyjából 17 másodperces anyagot kivéve semmi nem található hozzá, de ezt is valószínűleg egy kapucsengővel rögzíthettek, ha a minőségét vesszük. Ami már csak azért is érdekes dolog, mert a szereposztás abszolút nem volt rossz: aláírt hozzá Sylvester Stallone és a testvére, Frank Stallone egyaránt, valamint a Rocky-filmekből ismert Burt Young és a színészlegenda Dennis Hopper szintén. A bemutató egyébként egy per miatt maradt el, ha pedig engem kérdeztek, akkor nagyon valószínű, hogy nem lesz semmi erőlépés az ügyben, ha már eddig sem volt. A story egyébként három ember körül forog, akik New Yersey-ből Miami-ba tartanak, ám az egyikük valamiképp halálát leli a másik kettő által.

 

 

4. The Debtors (1990)

 

1999-ben jött volna, de egy vetítést leszámítva, ami a Sundance filmfesztiválon történt, senki emberfia nem láthatta ezt az alkotást. A vígjátékban Michael Caine, Scorsese egyik kedvence játssza a főszerepet, Randy Quaid és Udo Kier oldalán. Francis Ford Coppola egyébként dicsérte a filmet, ennek ellenére soha nem láthatta a publikum: az eredeti befektető, Charles Simonyi visszalépett és bíróságra vitte az ügyet, miután rájött, hogy a rendező, bizonyos Evi Quaid semmit nem ért a dolgához. Hatalmas veszteség lett az egész film, amire 3.5 millió dollárt költöttek és végül a nézőkhöz sem jutott el. A cselekményről csak annyit tudni, hogy függőséggel küzdő emberek lettek volna a középpontban, akik Las Vegas-ban találkoznak.

 

 

3. Black Water Transit (2009)

 

Hatalmas káosz lehetett a film háza táján, egyszer rendezőt is cseréltek. Eredetileg olyan nagy neveket akartak szereplőnek, mint Vin Diesel, James Franco, Kevin Bacon és Bruce Willis, ám mindannyian idő előtt otthagyták a projektet, talán nem véletlenül. Végül Karl Urban, Laurence Fishburne és Stephen Dorff kapta a főbb szerepeket a thrillerben, melyben egy bűnöző próbálja biztonságos helyre juttatni családja illegális fegyvergyűjteményét. Ezen kívül semmit nem tudni róla, ám számos per tört ki a film miatt. 2009-ben vetíttek Cannesban, a Film Market szekcióban, de senki nem látott benne annyit fantáziát, hogy megvegye azt. Időről időre újra felmerül a film neve, de hivatalos bemutatója, vagy bármi előrelépés azóta sem volt.

 

 

2. King Conqueror (2009)

Szintén 2009-es film, méghozzá egy történelmi eposz, ami I. Jakab aragóniai király életét mutatta volna be, méghozzá Tim Roth alakításában, aki egyébként a korábban már emlegetett Tarantino egyik kedvenc színésze. A forgatást 2008 végén kezdték el, az utána következő évben pedig mozikba is akarták küldeni, ám azóta sincs komolyabb hír róla, nagy valószínűség szerint teljesen magára hagyták a filmet, az egyik producer például elég hamar lelépett a színről. Apró érdekesség, hogy Dobó Kata is kapott egy vélhetően kisebb szerepet a filmben.

 

 

1. 100 years (2115)

 

Kicsit érdekes jelenség a 100 years című film, ugyanis az ismert rendező, Robert Rodriguez és a kiváló színész, John Malkovich direkt azzal a céllal forgatta le még négy évvel ezelőtt, hogy kereken száz évig a dobozban marad a végeredmény, és csak utána kerül bemutatásra. Nem, ez nem vicc, kerek 100 évig fagyasztják le a filmet, ahogy az a címből már lekövetkeztethető. Sokat erről sem tudni, ám valószínűleg egy három karaktert mozgató rövidfilmről lehet szó, melyet sem én, sem te nem fogsz már látni ebben az életben, kedves néző. A halhatatlan személyek, vámpírok és a jövő generációi pedig jegyezzék fel maguknak 2115 November 18-át, akkor lesz ugyanis a nagy nap.

 

 

Ha tetszett és a jövőben sem szeretnél lemaradni a hasonló dolgokról, iratkozz fel YouTube-csatornámra és nyomj egy kedvelést Facebook-oldalamra!

 

 

Szólj hozzá

film egyéb toplista John Malkovich Michael Caine Sylvester Stallone Quentin Tarantino Karl Urban Laurence Fishburne Tim Roth Randy Quaid Stephen Dorff Robert Rodriguez Sundance Dennis Hopper Udo Kier Burt Young Canness Frank Stallone