2021. máj 04.

Vérfagyasztó történetek filmforgatásokról

írta: Benny Bug
Vérfagyasztó történetek filmforgatásokról

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

 

Ma egy különleges témában hoztam nektek cikket. A filmforgatás bizony nem egyszerű feladat. Bárki hozzáláthat, akinek van egy kamerája meg pár szereplője hozzá, de egy igazán jó filmhez számos összetevőnek működnie kell, amik felsorolásával nem fárasztanálak most benneteket. Annyi azonban bizonyos, hogy minden esetben hátráltató tényezőnek számít, ha a forgatáson megmagyarázhatatlan, nyomasztó és bizarr események történnek, amik az egész stábot kizökkentik a munkából. Ma ilyen esetből gyűjtöttem össze nektek szám szerint öt + egy darabot, úgyhogy ne is húzzuk tovább az időt, lássuk őket!

 

 

+1 Démoni doboz (2012)

 

 

A Jeffrey Dean Morgan főszereplésével készült Démoni doboz című horror forgatása mintha tényleg el lett volna átkozva. A forgatás alatt több villanykörte is váratlanul felrobbant, a későbbiek során pedig egy kelléktár égett porrá, benne a démoni doboz replikájával. Az igaz történeten alapuló film során egyébként a készítők lehetőséget kaptak arra, hogy a valódi, számtalan problémát okozó és elátkozottnak vélt Dybuxx-dobozt használják, ám végül mégis a replika mellett döntöttek, ami a tűz martalékává vált. A nyomozás nem vezetett eredménye, a főszereplő pedig a következőt tette hozzá: „Nagyon szkeptikus vagyok. Nem csak én nem akartam, hogy a doboz itt legyen és ezzel a sorsot kísértsük, de így is elég különös dolog történt a forgatáson, amit korábban még sehol máshol nem láttam.”

 

5. Démonok között (2013)

 

A Démonok között egyike azon horrorfilmeknek, amit szinte mindenki ismer. Szinte már meg sem lepődtem azon, hogy ennek a mozinak a forgatása sem ment zökkenőmentesen. A történet egy család igaz történetén alapul, akik a hetvenes években észleltek paranormális dolgokat, miután új otthonba költöztek. A forgatásra meg lett hívva a család, aki eredetileg átélte a baljós eseményeket, az anya azonban annak közelébe sem volt hajlandó menni. Úgy gondolta, hogy az ártó szellemeknek akkor még volt elintézetlen ügye velük. Mikor a családtagok megérkeztek, hatalmas erejű szél vette körbe őket, pedig erre korábban nem utalt semmi. A stábtagokat elszállásoló hotelben is tűz ütött ki, a rendező kutyája pedig nagyon furcsán kezdett viselkedni, amikor sötétedés után is a forgatási helyszínen kellett maradnia.

 

 

4. Alkonyzóna-film (1983)

 

 

A most következő eset nem a szó hagyományos értelmében véve paranormális vagy ijesztő, de ha belegondolunk abba, mi is történt ott, akkor könnyen egyétérthetünk abban, hogy bizony nagyon is helyet érdemel itt. A film egyik főszereplője, Vic Morrow a forgatáson halt meg, mégpedig óvatlanság következtében, ami több odafigyeléssel, a biztonsági előírások követésével elkerülhető lett volna. Történt ugyanis, hogy az egyik jelenet forgatása során a színész két kisgyerekkel menekült egy helikopter elől, annak vezetője azonban elvesztette a gép felett az uralmat és rájuk zuhant. Sem a gyerekek, sem Morrow nem élte túl az incidenst, utóbbit a zuhanó gép egyenesen lefejezte. Már ez is eléggé bizarr, sőt tegyük hozzá, hogy a színész egy évvel előtte megérezte, hogy hamarosan valami nagyon rossz fog történni vele, amit meg is álmodott. Azt is hozzátette, hogy a balesetnek egyik filmjéhez lesz köze, nem sokkal később pedig 5 millió dollárt vett ki az életbiztosításából. Sajnos a tragédiát azonban ő sem tudta megakadályozni.

 

3. Amityville Horror (2005)

 

A nyolcvanas években népszerű horror 2005-ben kapott egy újrafeldolgozást, az akkor még csak közepesen ismertnek számító Ryan Reynolds főszereplésével. Nagyon meglepő módon ennek a mozinak is igaz történet adja a gerincét. Az is kellőképpen nyugtalanító, hogy a forgatást el kellett halasztaniuk, amikor a helyszínhez közel egy hullát mosott parta a víz. A bátor résztvevők kedvét azonban még ez sem szeghette, a munkálatoknak hamarosan folytatódniuk kellett. Különös és megmagyarázhatatlan okokból, de Reynolds és több stábtag is mindig hajnali három óra 15 perckor ébredet fel – a dologban pedig a legijesztőbb, hogy a valódi Amytiville-gyilkosság is éppen ebben az időpontban történt meg sok évvel előtte. Azért ez iszonyúan nyugtalanító dolog és nem szívesen lettem volna a stábtagok bőrében, amikor ezek az események többször egymás után megtörténtek, óramű pontossággal.

 

2.Poltergeist (1982)

 

A Poltergeist olyan film, melynek forgatása során szinte mindenkinek kijutott a borzalmakból. A film egyik ikonikus jelenetében, mikor az anyát a medencébe lökik és meglátja a csontvázakat, akkor azok tényleg valódiak voltak. A színésznő így nyilatkozott az esetről: „Utáltam sáros medencékben forgatni, miközben azok a csontvázak ott voltak körülöttem. Forgatás közben, azt hittem, hogy nem igaziak, csak úgy készítették őket. Később jöttem csak rá, hogy azok valódi csontvázak voltak, amiket nagyon olcsón vásároltak fel. Ez volt az, ami nagyon kiborított”. A filmhez szomorú halálesetek is kötődtek, ugyanis két fiatal színésznő is életét vesztette. Az egyiküket annak ex-barátja fojtotta halálra saját kocsibejárójuknál, még a bemutató évében, azaz 1982-ben. Hat évvel később pedig az akkor még csak 12 éves Heather O’Rourke kapott szívrohamot, aki épp előtte nemrég fejezte be a Poltergeist harmadik részének forgatását. Talán nem volt még egy mozi, aminek elkészültét ennyi hátborzongató dolog akadályozta volna. Sokan úgy tartják, az egész film el volt átkozva már a forgatás kezdetétől.

 

1. A fogadósok (2011)

 

A fogadósok egy inde-hororrfilm, amit valószínűleg nem láttatok annyian, mint az előzőeket, pedig egyébként abszolút korrektül sikerült és bizony hozzá is fűződik nem egy nyugtalanító történet. A rendező addig nem hitt abban, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek, a forgatás alatt azonban a TV-készülékek folyamatosan ki és bekapcsoltak teljesen maguktól, a fényforrások pedig folytonosan vibráltak és maguktól lekapcsoltak, az ajtók pedig szintén önálló életet kezdtek el élni. Még érdekesebb, hogy többen is arról számoltak be, hogy furcsa álmok gyötörték őket, amíg a Yankke Pedlar Inn-ben forgattak, ami egy hotel, amiről úgy tartják, hogy valójában is szellemjárta és melegágy a paranormális, megmagyarázhatatlan történéseknek. A főszerepet játszó színésznő, Sara Paxton pedig azt állította, hogy egy szellemmel osztozott a szobáján, ami nem volt hajlandó elhagyni őt. Bizarr, nemdebár?

 

 

HA TETSZETT A VIDEO / CIKK ÉS A JÖVŐBEN SEM SZERETNÉL LEMARADNI A HASONLÓ DOLGOKRÓL, IRATKOZZ FEL YOUTUBE-CSATORNÁMRA ÉS NYOMJ EGY KEDVELÉST FACEBOOK-OLDALAMRA!

 

 

Szólj hozzá

horror toplista poltergeist amityville Jeffrey Dean Morgan Démonok között-univerzum