A Kritikairoda-Minden, ami film!

A Halálos iramban-filmek toplistája

A gyorstól a haragosig.

2019. július 31. - Bogár Bence

Holnap érkezik a mozikba a Halálos iramban franchise első spin-off filmje, a Hobbs és Shaw, amiről hamarosan én is megmondom a magamét! Addig is, saját véleményem szerint sorrendbe raktam a minőség alapján az eddigi nyolc filmet, amit eddig készült, lássuk hát!

 

8.) Halálos iramban: Tokiói hajsza (2006)

               

Sajnos a Tokiói Hajsza egy nagyon félresikerült film lett. Nem elég, hogy Vin Diesel még egy perc játékidőt sem kap, Paul Walker pedig abszolút nem is szerepel. Az sem segített, hogy a történet sablonos, az új főszereplő pedig unalmasabb nem is lehetne. Értékelndő, hogy újítani akart, de az már nem, hogyan.

 

7.) Halálosabb iramban (2003)

A második rész közel sem nézhetetlen, de túl jó sem lett. Végig megmaradt a középszer mocsarában, de azért 1-2 jobb akciójelenet így is jutott. Vin Diesel hiánya azért feltűnt valamennyire, de legalább Paul Walker itt volt. Nem fáj ez a film, csak fájóan érdektelen.

 

6.) Halálos iramban 6 (2013)

A hatodik rész nagyjából ugyanazt hozta, mint az előtte lévő kettő, azonban újdonságot nem igazán szolgáltatott. Mindazonáltal, az akció  lekötötték a figyelmemet, tehát kikapcsolódásnak elment, annak ellenére is, hogy egy fél eredeti ötlet nem jutott bele.

 

5.) Halálos iramban 8 (2017)

A széria eddigra már kérdés nélkül elérte, hogy netudjuk komolyan venni. Nincs rá jobb kifejezés: szórakoztató ökörség, már ha a néző kedveli az eféle, nem túl magaskultúrás darabokat. Charlize Theron jelenléte azért úgy-ahogy feldobta ezt a rajzfilmbe illő jelenetekkel operáló cirkuszt.

 

4.) Halálos iram (2009)

A negyedik rész volt az, ami az előtte lévő nagy bukás után megújította a franchise elemeit, s egyben jövőjét is biztosította. Egy gondja van, hogy nagyon identitászavaros szórakoztató mivolta mellett is: nem tudja magáról eldönteni, hogy akkor most a régi stílust hozza, vagy az akciódúsabb újat. Kicsit így mindkettőt egyszerre.

 

3.) Halálos iramban 7 (2015)

Eredetileg az utolsó résznek tervezték, ami tán nem is lett volna baj. Korrektül lezárták benne az eddigieket, ahogy a végén Walker és Diesel is kapott egy egész szép jelentet. Jómagam leginkább miattuk kedveltem úgy-ahogy az előzőeket, de ezután már elindult a széria teljes komolyanvehetetlenség irányába.

 

2.) Halálos iramban (2001)

Itt kezdődött minden majd húsz éve: még nyoma sem volt az őrült akciónak, az illegális utcai versenyek álltak a középpontban. A hangulat itt volt a legjobb, s akármennyire is meglepő, szerintem ez a fajta visszafogottság jól állt a filmnek, simán továbbvihették volna a későbbiekben.

 

1.) Halálos iramban: Ötödik sebesség (2011)

                      

Szerintem mindegyik közül az ötödik epizód a legjobb. Itt már egyértelműen elmentek az akció irányába, de olyan képtelenségek mégsem voltak benne, mint mondjuk a nyolcadik részben. Stílus tekintetében egyértelműen a favoritom, valamint a Dwayne Johnson által játszott Hobbs is itt tűnt fel először.

 

 Holnap tehát érkezik a kritikám a franchise első spin-off filmjéről is, olvassátok majd el azt is!

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikairoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2714989258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Mester_ 2019.08.01. 19:25:41

Teljesen szubjektív a dolog. Ez egy verzió a dokból. Ennyi.

Bogár Bence 2019.08.01. 19:26:15

@A Mester_: Miért, melyik toplista nem az? :D

A Mester_ 2019.08.02. 22:13:37

@Bogár Bence: Ha egy lista nem kötődik konkrét tényadatokhoz (nézőszám, bevételi adatok, kritikusok által adott pontszámok, rajongói listák ... stb), akkor minden lista szubjektív. Nyilvánvaló.

Nálam egyébként ez a sorrend (szubjektíven) :-))) A legjobbtól a legrosszabb felé:

Hetedik epizód (Furious seven) Az IMDb-n: 7,2
Első epizód (The Fast and the Furious) az IMDb -n: 6,7
Ötödik epizód (Fast Five) az IMDb -n: 7,3
Nyolcadik epizód (The Fate of the Furious) az IMDb -n: 7,1
Hatodik epizód (The Fast & the Furious 6.) az IMDb -n: 7,1
Második epizód (2 Fast 2 Furious) az IMDb -n: 5,9
Negyedik epizód (Fast & Furious) az IMDb - n: 6,6
Harmadik epizód (Tokyo Drift) az IMDb -n: 6,0

Athos_73 2019.08.03. 22:39:54

@A Mester_: A listád legelső három helyezettjével egyetértek, de utánuk nálam a hatodik jön.

Egyébként a Szikla az 5. résztől szerepel a franchiséban, az afféle korszakhatár is ezekben a filmekben.