2019. júl 31.

A Halálos iramban-filmek toplistája

írta: Benny Bug
A Halálos iramban-filmek toplistája

A gyorstól a haragosig.

Holnap érkezik a mozikba a Halálos iramban franchise első spin-off filmje, a Hobbs és Shaw, amiről hamarosan én is megmondom a magamét! Addig is, saját véleményem szerint sorrendbe raktam a minőség alapján az eddigi nyolc filmet, amit eddig készült, lássuk hát!

 

8.) Halálos iramban: Tokiói hajsza (2006)

               

Sajnos a Tokiói Hajsza egy nagyon félresikerült film lett. Nem elég, hogy Vin Diesel még egy perc játékidőt sem kap, Paul Walker pedig abszolút nem is szerepel. Az sem segített, hogy a történet sablonos, az új főszereplő pedig unalmasabb nem is lehetne. Értékelndő, hogy újítani akart, de az már nem, hogyan.

 

7.) Halálosabb iramban (2003)

A második rész közel sem nézhetetlen, de túl jó sem lett. Végig megmaradt a középszer mocsarában, de azért 1-2 jobb akciójelenet így is jutott. Vin Diesel hiánya azért feltűnt valamennyire, de legalább Paul Walker itt volt. Nem fáj ez a film, csak fájóan érdektelen.

 

6.) Halálos iramban 6 (2013)

A hatodik rész nagyjából ugyanazt hozta, mint az előtte lévő kettő, azonban újdonságot nem igazán szolgáltatott. Mindazonáltal, az akció  lekötötték a figyelmemet, tehát kikapcsolódásnak elment, annak ellenére is, hogy egy fél eredeti ötlet nem jutott bele.

 

5.) Halálos iramban 8 (2017)

A széria eddigra már kérdés nélkül elérte, hogy netudjuk komolyan venni. Nincs rá jobb kifejezés: szórakoztató ökörség, már ha a néző kedveli az eféle, nem túl magaskultúrás darabokat. Charlize Theron jelenléte azért úgy-ahogy feldobta ezt a rajzfilmbe illő jelenetekkel operáló cirkuszt.

 

4.) Halálos iram (2009)

A negyedik rész volt az, ami az előtte lévő nagy bukás után megújította a franchise elemeit, s egyben jövőjét is biztosította. Egy gondja van, hogy nagyon identitászavaros szórakoztató mivolta mellett is: nem tudja magáról eldönteni, hogy akkor most a régi stílust hozza, vagy az akciódúsabb újat. Kicsit így mindkettőt egyszerre.

 

3.) Halálos iramban 7 (2015)

Eredetileg az utolsó résznek tervezték, ami tán nem is lett volna baj. Korrektül lezárták benne az eddigieket, ahogy a végén Walker és Diesel is kapott egy egész szép jelentet. Jómagam leginkább miattuk kedveltem úgy-ahogy az előzőeket, de ezután már elindult a széria teljes komolyanvehetetlenség irányába.

 

2.) Halálos iramban (2001)

Itt kezdődött minden majd húsz éve: még nyoma sem volt az őrült akciónak, az illegális utcai versenyek álltak a középpontban. A hangulat itt volt a legjobb, s akármennyire is meglepő, szerintem ez a fajta visszafogottság jól állt a filmnek, simán továbbvihették volna a későbbiekben.

 

1.) Halálos iramban: Ötödik sebesség (2011)

                      

Szerintem mindegyik közül az ötödik epizód a legjobb. Itt már egyértelműen elmentek az akció irányába, de olyan képtelenségek mégsem voltak benne, mint mondjuk a nyolcadik részben. Stílus tekintetében egyértelműen a favoritom, valamint a Dwayne Johnson által játszott Hobbs is itt tűnt fel először.

 

 Holnap tehát érkezik a kritikám a franchise első spin-off filmjéről is, olvassátok majd el azt is!

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 

Szólj hozzá

krimi toplista akció thriller Luke Evans Dwayne Johnson Vin Diesel Helen Mirren Charlize Theron Jason Statham Rob Cohen Michelle Rodriguez Eva Mendes Kurt Russell Paul Walker Tyrese Gibson James Wan Justin Lin Gal Gadot F. Gary Gray Dijmon Honsou Halálos iramban-franchise Kristopher Hivju