2019. jan 01.

A 10 legjobb női alakítás 2018-ban

írta: Benny Bug
A 10 legjobb női alakítás 2018-ban

Ők voltak a legjobbak a hölgyek közül.

Szokásos év végi toplista-sorozatom következő állomása, melyben most a hölgyek közül gyűjtöm össze a 10 legprofibb munkát. Lássuk, hogy kik voltak azok, akik a leginkább kitettek magukért, s alakításukkal maximálisan kivívták az elismerésemet!

 

10.) Rooney Mara- Mária Magdolna

Ő egy kivételes színésznő, aki nagyon érett alakítással bizonyította, hogy egy ilyen komplex szerepet is simán el tud vinni a hátán. Maga a film is kifejezetten jól sikerült, s Mara mellett Joaquin Phoenix is remekelt Jézus szerepében.

 

9.) Jessica Chastain- Elit játszma

Ő egy olyan színésznő, akit én nagyon bírok, hisz végtelenül profi és tehetséges. Ebben az alkotásban is kiváló volt, amiben abszolút uralta a vásznat. Kevin Costner is jó volt mellékszereplőként, azonban ez most egyértelműen Chastain jól megérdemelt show-ja.

 

8.) Margot Robbie- Én, Tonya

Na, eme életrajzi moziban Margot Robbie végleg bizonyítja a drámai erejét. Szerintem simán olyan kategóriás volt az alakítása, ami egyből a legnagyobbak ligájába emelte őt. Méghozzá jól megérdemelten, hisz nagyon profi volt.

 

7.) Emily Blunt- Mary Poppins visszatér

A varázsdada egy újabb csodálatos kaland erejéig visszatért a mozik vásznaira- azonban a legfontosabb, hogy Emily Blunt kiváló volt a címszerepben. A csodás színésznő lehengerlő eleganciával mutatta meg, hogy ez a szerep mennyire illik hozzá.

 

6.) Saoirse Ronan- Lady Bird

Kell annál nagyobb bizonyíték a tehetségre, mint hogy a kisasszony 25 éves kora előtt elért már három Oscar-jelölést? Na ugye. Most is kivételes játékával bizonyítja, hogy lehet rá számítani, hisz az alakítása roppant mód igényes és életszerű is egyben. A fiatal generáció legjobbja ő!

 

5.) Lady Gaga- Csillag születik

Hoppá, ő nem egy színésznő alapjáraton, azonban a Csillag születik-ben bizonyítja, hogy akár ebből is simán meg tudna élni. Az énekes szekvenciák mellett is karakterét hatalmas erővel kelti életre, s brillírozik Bradley Cooper első rendezésében.

 

4.) Toni Collette- Örökség

Nehéz egy horrorban már maradandót alkotni. Toni Collette azonban az élő példa arra, hogy azért nem is lehetetlen. Hatalmas erővel kelti életre a karakterét, ezért remélem, hogy nem fognak róla megfeledkezni a díjszezonban sem. Megérdemelné az elismerést nagyon!

 

3.) Rose Byrne- A meztelen Juliet

A színésznő olyan remek páros a vásznon a szintén zseni Ethan Hawke-kal, hogy arra szavak is alig vannak. Mindenképp érdemes megtekinteni ezt a kiváló dramedy alkotást, hisz Byrne kisasszony tényleg tehetsége legjavát adja szerepébe. Karrierjének legjobbja is egyben!

 

2.) Dakota Johnson és Tilda Swinton- Sóhajok

A tavalyi év után ismét itt van egy megosztott hely! Hogy miért is? Hát azért, mert az év filmjét, a Sóhajokat ők ketten vitték el hátukon, nem tudtak köztük választani, profik voltak. Dakota Johnson végre bizonyította nagy tehetségét, Tilda Swinton meg egyenesen több szerepben remekelt!

 

1.) Frances McDormand- Három óriásplakát Ebbing határában

Ennyi érzelmet talán nem is lehet egy film alatt hitelesen megjeleníteni, ugye? Dehogynem, hisz Frances McDormand éppen ezt tette eme kiváló dramedyben, ami jócskán az ő alakításának köszönhetően is lett sikeres. Megérdemelt volt a szobrocska, sőt több mint megérdemelt

 

Így alakult tehát a toplistám, melyben a legjobb női alakításokat raktam sorrendbe a 2018-as évből.

Kommentek, vélemények természetesen jöhetnek alul!

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

Szólj hozzá

toplista top 10 legjobb alakítások